Nogomet
35

Veliki derbi Serie A: Juventus dočekuje Romu, Pjanić protiv Džeke

Piše: Edin Isanović
Foto: AFP
Foto: AFP
Juventus i Roma odmjerit će večeras u Torinu snage u okviru 17. kola italijanske Serie A. Bit će to okršaj prvoplasiranog i drugoplasiranog kluba na tabeli.

Stara dama skupila je 39, a tim iz Rima ima četiri boda manje. Bit će ovo dvoboj i dva bh. reprezentativca. Za domaće će nastupati Miralem Pjanić, dok bi napad Vučice trebao predvoditi Edin Džeko.

Kapiten bh. nacionalnog tima je uz Icardija iz Intera prvi strijelac italijanskog elitnog nogometnog razreda, a postigli su po 12 pogodaka.

Ipak, Džeko u posljednja tri okršaja (Lazio, Astra, Milan) nije uspio pogoditi suparničku mrežu. Stoga navijači Rome s pravom očekuju da proradi u velikom derbiju.

S druge strane, Pjanić je jedan od najboljih izvođač slobodnih udaraca i bit će velika prijetnja za golamana Szczesnyja sa kojim je prethodnih sezona dijelu svlačionicu Vučice.

Oba kluba u dobrom raspoloženju dočekuju ovaj okršaj. Juventus je u prošlom kolu savladao ljutog gradskog rivala Torina 3:1, dok je Roma sa minimalnih 1:0 pobijedila Milan.

Utakmica počinje u 20:45 sati.