Glazeri odlaze
1

Velike vijesti za navijače Man. Uniteda: Pet ponuđača je spremno za borbu od "pet milijardi funti"

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Britanski milijarder i biznismen Sir Jim Ratcliffe pojačao je svoj interes za kupovinu Manchester Uniteda uključivanjem velikih investicijskih banaka JP Morgan i Goldman Sachs, javlja The Times, ali nije jedini i za kupovinu kluba borit će se s još najmanje četiri ponuđača.

Kako se navodi, najmanje pet "ozbiljnih ponuđača" spremno je ući u borbu za kupovinu Manchester Uniteda, a cijena za koju ću se klub prodati iznosi vrtoglavih pet milijardi funti.

Ponude se na adresu Manchester Uniteda, kako javljaju tamošnji mediji, mogu dostaviti do 17. februara, a među favoritima je i fond povezan s katarskom kraljevskom porodicom te se očekuje da će i oni poslati svoje prijedloge za način kupoprodaje.

Ratcliffe, najbogatiji Britanac, i dalje je jedini potencijalni kupac koji je do sada javno objavio svoju želju da kupi Manchester United, no navodi se da ga cijena od pet milijardi funti "odbija" jer bi mu uzela veliki dio bogatstva, što je i razlog zbog kojeg traži potencijalne partnere.

Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 18,2 milijarde funti. On je u više navrata istakao da neće tražiti "izvlačenje" novca iz Manchester Uniteda i da je njegov cilj isključivo sportske prirode.

Manchester United je trenutno u vlasništvu američke porodice Glazer, koja je na čelu kluba s Old Trafforda 17 godina i susreće se s velikim kritikama navijača.