Italijani tvrde
12

Velike igračke promjene u Romi: Talenti odlaze, Džeki stiže "nestašni" napadač

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanski list Gazzetta dello Sport tvrdi da su čelnici Rome donijeli odluku o igračkim promjenama u narednom periodu te da je ovaj klub već počeo razmišljati o narednom prijelaznom roku.
Oni tvrde da je Roma poručila talentovanim Justinu Kluivertu i Cengizu Underu da mogu napustiti klub, a da umjesto pomenutog dvojca želi dovesti napadača Evertona Moisea Keana koji se od odlaska iz Juventusa nije previše naigrao u Engleskoj.

Roma želi dovesti još jednog napadača u svoje redove koji će biti podrška Edinu Džeki, s obzirom na to da hrvatski napadač Nikola Kalinić na posudbi iz Atletico Madrida i teško će ostati u dresu Vučice.

Dvadesetogodišnji Kean nedavno je napravio kućnu zabavu s mnoštvom prijatelja na kojoj je pozvao veći broj prostitutki, a mladi nogometaš se "odao" na Snapchatu.

"Mi u klubu smo zaprepašteni ovim što je uradio naš nogometaš. Prekršio je klupska pravila, ali i ono važnije - preporuke vlade u vezi s koronavirusom. Duboko smo razočarani ovim postupkom i ovim putem ga osuđujemo", stoji u saopćenju Evertona nakon što se ovaj igrač našao na stubu srama zbog neodgovornog ponašanja.

Što se tiče Kluiverta i Undera, oba igrača imaju mnoštvo ponuda na svom stolu i Romi neće biti teško da se rastane s ovim igračima.