Tužne scene obišle svijet
34

Velika tragedija u Engleskoj: Navijači utrčali i sjeli na teren, ali spasa preminulom nije bilo

D. P.
Navijači su sjedili na terenu (Foto: Screenshot)
Navijači su sjedili na terenu (Foto: Screenshot)
Jedan navijač Leyton Orienta preminuo je sinoć tokom utakmice svog tima protiv Lincolna u trećem rangu engleskog nogometa. Sve se dogodilo u završnici susreta.

Leyton je vodio rezultatom 1:0 u finišu utakmice engleske Lige 1 (treći rang takmičenja), a utakmica je prekinuta u 84. minuti zbog tragičnog događaja.

Jedan od navijača domaćeg tima srušio se na tribini uslijed srčanog udara. Kada su to vidjele, njegove kolege s tribine utrčale su na teren i sjele kako bi se meč prekinuo, a nesretnom navijaču ukazala medicinska pomoć.

Tužne scene navijača kako sjede na terenu u nadi da će pomoći svom kolegi s tribine brzo su obišle svijet, a na kraju je sve prošlo s još tužnijim epilogom jer je navijač preminuo.

Medicinske službe pokušale su ga oživjeti uz rub terena, ali mu je na kraju konstatovana smrt.

"Bili smo pozvani sinoć u 21:28 zbog izvještaja da je jednoj osobi pozlilo na Brisbane Roadu. Poslali smo brojne resurse na mjesto događaja, uključujući i službenika za interveniciju, dva medicinara u automobilima i ekipu hitne pomoći. Naš prvi bolničar stigao je otprilike za četiri minute. Liječili smo čovjeka na mjestu nesreće, ali nažalost, uprkos svim naporima naših timova, kasnije je proglašen mrtvim", saopćio je glasnogovornik londonske službe hitne pomoći.

Smrt navijača potvrdili su iz Leyton Orienta, a onda se i zahvalili navijačima koji su utrčali na teren u nadi da će tako spasiti svog kolegu s tribine.

Vezani članci