Kup kralja
0

VIDEO / Velika sramota Reala u Alcorconu!

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši madridskog Reala pretrpjeli su poniženje na gostovanju kod trećeligaša Alcorcona koji ih je savladao 4-0 u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja.

Na stadionu Municipal de Santo Domingo, koji prima 3.000 gledatelja, Raul, Guti, Benzema, Van Nistelrooy, Van der Vaart, Metzelder i ostali igrači Reala koje je na teren izveo trener Manuel Pellegrini doživjeli su neviđenu sramotu! Izgubili su 4-0 od Alcorcona, trećeligaškog kluba iz istoimenog grada udaljenog od Madrida samo 13 kilometara.

Domaćem je sastavu to uvjerljivo najveća pobjeda u 38-godišnjoj historiji.

Real je prošle sezone u istoj fazi takmičenja, šesnaestini finala, ispao od Real Uniona iz Iruna, također trećeligaškog sastava. Očito je da u ''kraljevskom klubu'' nisu naučili tu lekciju...

Dva pogotka za domaći sastav postigao je Borja Perez, u 16. i 52. minuti, jedan je dodao Ernestro Gomez u 40., dok je jedan pogodak postigao i Realov nogometaš Alvaro Arbeloa, ali u vlastitu mrežu, u 22. minuti.

Dobra vijest za Real, ako takva uopće postoji nakon ovakvog poraza, jest da postoji i uzvratna utakmica, koja je na rasporedu 10. novembra.

Španjski Kup kralja, šesnaestina finala, prve utakmice:

Recreativo – Sporting 1-1 (Candeias 4 / Bilić 47) Marbella – Atletico 0-2 (Troyan 18 – ag, Maxi 83) Atletico Ciudad – Sevilla 2-4 (Roldan 10, 21 / Luis Fabiano 18, 20, Navas 28, Capel 36) Alcorcon – Real Madrid 4-0 (Perez 16, 52, Gomez 40, Arbeloa 22 - ag)