Konferencijska liga
69

Velika pobjeda Dinama na krilima Petkovića, Džeko upisao asistenciju u pobjedi Fenerbahčea

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
U prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige zagrebački Dinamo je savladao PAOK rezultatom 2:0 i stekao veliku prednost uoči revanša.

Oba gola za Modre je postigao Bruno Petković i donio Dinamu veliku prednost uoči revanš susreta u Solunu sljedeće sedmice.

Dodajmo da je Petar Sučić počeo utakmicu od prve minute te je na terenu proveo svih 90 minuta, a u finišu susreta je dobio i žuti karton.

Fenerbahče je pobijedio Union SG u Belgiji rezultatom 3:0, a golove za goste su postigli Michy Batshuayi i Jayden Oosterwolde te Dušan Tadić sa jedanaest metara. Naši Edin Džeko i Rade Krunić su utakmicu počeli sa klupe za rezervne igrače te su ušli na teren u drugom dijelu, a Krunić je dobio žuti karton zbog čega će propustiti revanš susret ovih timova sljedeće sedmice dok je Džeko asistirao za drugi gol turskog sastava.

Njegovu asistenciju pogledajte ovdje.

Zanimljivo je bilo na utakmici Maccabija iz Haife i Fiorentine, bilo je 4:3 za goste. Strijelci za domaće su bili Abdoulaye Seck, Gadi Kinda i Anan Khalaili dok su za goste precizni bili M'Bala Nzola, Lucas Beltran te Rolando Mandragora i Antonin Barak.

Na susretu Servette - Viktoria Plzen nije bilo pogodaka, a naš Miroslav Stevanović je na teren ušao početkom drugog poluvremena.

Rezultat i strijelci:

Dinamo - PAOK 2:0 (Petković 37', 71')

Maccabi Haifa - Fiorentina 3:4 (Seck 12', Kinda 29', Khalaili 67' / Nzola 2', Beltran 59', Mandragora 73', Barak 90+5')

Union SG - Fenerbahce 0:3 (Batshuayi 20', Oosterwolde 84', Tadić (p) 90+3')

Servette - Viktoria Plzen 0:0