Promjena na golu
36

Velika odluka u Manchester Unitedu, najplaćeniji igrač nakon 12 godina napušta klub

K. H.
David De Gea (Foto: EPA-EFE)
David De Gea (Foto: EPA-EFE)
Engleski mediji pišu da će španski golman David De Gea od ljeta 2023. godine biti slobodan igrač i da će napustiti Manchester United.

Kako se navodi, njemu na kraju ove sezone ističe ugovor s Crvenim đavolima, a čelnici ovog kluba ne žele mu produžiti i dati novi.

Kako je trenutno, tačnije nakon odlaska Ronalda, najplaćeniji igrač tima s Old Trafforda, to bi klubu moglo znatno rasteretiti budžet i otvoriti vrata za neke druge opcije, a dodaje se i to da bi mjesto prvog golmana u narednoj sezoni trebalo pripasti Deanu Hendersonu, Englezu koji sjajno brani na posudbi u Nottingham Forestu.

De Gea je u Manchester United stigao 2011. godine iz Atletico Madrida, a godinama je važio za jednog od najboljih golmana u Premiershipu.

Ipak, u posljednjih nekoliko godina forma mu je oscilirala i to je glavni razlog zbog kojeg Manchester United želi završiti saradnju s njim.

Također se dodaje da su, pored spomenutog Hendersona, opcije za mjesto prvog golmana Costa iz Porta te Sommer iz Borussije M'gladbach.