Nastavak sage
0

Veležu upitna podrška navijača na Grbavici, Željezničar poslao dopis Rođenim

N. K.
Hoće li Velež imati podršku navijača!? (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hoće li Velež imati podršku navijača!? (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbslaki klub Velež bi mogao biti bez podrške na stadionu Grbavica u revanš utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine koju igraju protiv Željezničara u srijedu.
Naime, Plavi su obavijestili Rođene da su trenutno u toku radovi na sjevernoj tribini stadiona Grbavice, na kojoj se tradicionalno smještaju svi gostujući navijači, te da neće biti u mogućnosti primiti Veležovce, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Međutim, kako saznajemo, postoji mogućnost da se u naredna dva dana situacija promijeni te da će Red Army na kraju ipak dobiti zeleno svjetlo za dolazak na Grbavicu.

Slična situacija bila je i u prvoj utakmici polufinala kada Manijaci nisu prisustvovali susretu nakon brojnih odluka i saopštenja.

Podsjetimo, Velež je prvobitno pripremio kavez za gostujuće navijače u koji Manijaci nisu željeli doći iz želje da ne budu, kako su naveli, tretirani kao životinje.

Nekoliko sati prije utakmice Nogometni savez BiH je ipak donio odluku da kavez nije uslovan te da Velež mora osigurati pet posto dijela stadiona za gostujuće navijače. Međutim, Manijaci zbog prekasno donijete odluke nisu mogli prisustvovati utakmici.

Prva utakmica odigrana na stadionu Rođeni završena je rezultatom 1:0 za Velež koji se tako nalazi u prednosti.

Revanš meč između Željezničara i Veleža na rasporedu je u srijedu s početkom u 18:30 sati.