Meč 7. kola
83

Velež u sjajnoj utakmici savladao Igman i preuzeo prvo mjesto u Premijer ligi BiH

N. K.
Rođeni upisali novu pobjedu (Foto: FK Velež)
Rođeni upisali novu pobjedu (Foto: FK Velež)
Nogometaši Veleža pobijedili su na Gradskom stadionu u Konjicu u 7. kolu Premijer lige BiH ekipu Igmana rezultatom 4:2 te su tako skočili na prvo mjesto na tabeli elitnog ranga bh. nogometa.
Najavu fantastične utakmice dobili smo već u devetoj minuti kada je Ramić s dva metra pogodio nakon loše reakcije odbrane Veleža na čelu s golmanom Hadžikićem.

Sredinom prvog poluvremena Velež je izjednačio iz prvog pravog napada. Strijelac je bio Vehabović i to iz drugog pokušaja jer mu je Hamzić prvobitno odlično odbranio.

Samo sedam minuta kasnije preokret u Konjicu. Guliashvili je ponovo sjajno pobjegao svojim čuvarima, a ovaj put je uposlio Suljića koji s nekoliko metara matira Hamzića.

Sjajno prvo poluvrijeme zaokružio je Bešagić četiri minute kasnije kada je sjajno lijevom nogom postigao svoj treći pogodak u sezoni. Prvo poluvrijeme je tako okončano rezultatom 2:2.

Samo osam minuta igre u nastavku bilo je dovoljno da padne novi pogodak na utakmici, a ovaj put je strijelac bio Haskić nakon asistencije Domića.

Igman nije uspio do kraja utakmice doći do novog izjednačenja, a sedam minuta prije kraja meča ostali su i s igrače manje nakon što je golman Hamzić dobio crveni karton zbog intervencije rukom van svog šesnaesterca. Konačnih 2:4 postavio je danas odlično raspoloženi Guliashvili u sudijskoj nadoknadi utakmice.

Velež je današnjom pobjedom skočio na prvo mjesto na tabeli Premijer lige BiH s bodom više od drugoplasiranog Sarajeva koje ima utakmicu manje. S druge strane, Igman je pao na sedmu poziciju. U narednom kolu Velež dočekuje Slogu, dok će Igman gostovati GOŠK-u.

Rezultat i strijelci:

Igman - Velež 2:4 (Ramić 9', Bešagić 31' - Vehabović 20', Suljić 30', Haskić 53', Guliashvili 90+3')

Tabela:

Standings provided by Sofascore