Rođeni slave
75

Velež u fenomenalnoj utakmici pobijedio Tuzla City i plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH

N. M.
Rođeni idu dalje (Foto: G. Š./Klix.ba)
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Bosanskohercegovački nogomet se nakon dva mjeseca zimske pauze vratio na velika vrata, pošto je večeras u Mostaru odigran fantastičan meč osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u kojem je Velež sa 3:2 savladao Tuzla City.

Nogometaši su se očito zaželjeli igre i nadmetanja pa smo zaista mogli uživati u prvoj zvaničnoj utakmici bh. klupskog nogometa u 2024. godini.

Velež je kontrolisao utakmicu od početka i uspio je doći do naizgled sigurne prednosti od 2:0, pošto su golove postizali Edo Vehabović u 21. i Asmir Suljić u 50. minuti, ali sve se brzo promijenilo.

Ne nestvarno brz način je Tuzla City uspio da potpuno anulira prednost Rođenih, budući da je u 61. minuti Irfan Hadžić smanjio na 2:1, a onda za manje od minut eurogol s 20 metara postiže Mirza Delimeđac i poravnava na 2:2.

Nakon toga je Velež ipak pokazao karakter i uspio je da preko Nermina Haskića dođe do novog vodstva u 68. minuti. Tada je napadač Veleža pogodio nakon lijepe akcije domaćih i asistencije Giorgija Guliashvilija, druge njegove na ovom meču.

Do kraja je ostalo 3:2 i Velež je pobjedom pred ispunjenim tribinama stadiona Rođeni izborio plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Ostali mečevi osmine finala Kupa igraju se tokom vikenda, a žrijeb četvrtfinala na rasporedu je već u utorak naredne sedmice.

Rezultat i strijelci:

Velež - Tuzla City 3:2 (Vehabović 21', Suljić 50', Haskić 68' / Hadžić 61', Delimeđac 62')