Posljednji trening
106

Velež traži pobjedu protiv Građana: U Mostaru smo samo mi favoriti

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Lider Premijer lige, ekipa Tuzla Cityja, sutra gostuje kod Veleža. Utakmica je to u okviru 10. kola Premijer lige, a zanimljivo je da se sutra sučeljavaju i druga dva kluba iz ovih gradova.

Rođene smo posjetili na posljednjem treningu i uvjerili se u dobru atmosferu. Pobjeda protiv Zvijezde 09 digla je samopouzdanje Rođenih, a trener Feđa Dudić lidera na tabeli očekuje s porukom da u Mostaru protiv Veleža niko nije favorit.

Feđa Dudić (Foto: R. D./Klix.ba)
Feđa Dudić (Foto: R. D./Klix.ba)

"Tuzli respekt veliki, nisu slučajno na prvom mjestu. Igraju dobro, imaju odlične pojedince i trenera koji radi dobar posao, ali mi želimo da se u Mostaru samo mi pitamo", kazao nam je Dudić.

Trener Mostaraca na posljednjem treningu svojim igračima podcrtao je posebno Sesara i Husejinovića u veznom redu te napadački trio (Crnkić, Ubiparip i Nukić).

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Nukić je sigurno budućnost bh. nogometa, u dvije sezone je odigrao pedesetak utakmica. Jako su opasni u kontri. Svaki od nabrojanih igrača mogu napraviti velike probleme u igri jedan na jedan. Ubiparip je prvi strijelac lige, što samo za sebe dovoljno govori", naglasio je.

Kapiten Denis Zvonić kaže kako pobjeda protiv Zvijezde neće značiti ništa ako se protiv Tuzle ne odigra dobro i ne osvoje bodovi.

Denis Zvonić (Foto: R. D./Klix.ba)
Denis Zvonić (Foto: R. D./Klix.ba)

"Od prve minute treba nametnuti svoj ritam igre i uz pomoć naše publike mislim da možemo doći do pozitivnog rezultata. Naša prednost je što dobro igramo na svom terenu. Vjerujem u nas i vjerujem da se možemo nametnuti Tuzli", kazao je Zvonić.

Kuduzović i Čivić zbog povreda neće sutra konkurisati za sastav, kao ni Ovčina koji je već dugo van konkurencije. U kadar se vraća Jani Urdinov koji je odradio kaznu zbog tri žuta kartona.

Utakmica između Veleža i Tuzla Cityija igra se u srijedu na stadionu u Vrapčićima od 16 sati.