Premijer liga BiH
1

Velež se u završnici meča spasio poraza od Igmana, preuzeli su treće mjesto na tabeli

N. K.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Veleža i Igmana podijelili su bodove na stadionu Rođeni u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 1:1.
Samo što se krenulo sa centra, uslijedio je hladan tuš za domaće. Prvo je Sipović dobio jedan zračni duel te loptu spustio do Denkovića koji potom trese mrežu, a čini se kako je i golman Hadžikić mogao bolje reagovati.

Redale su se potom šanse pred golom Igmana. Igrači Veleža su uputili veliki broj šuteva, ali nisu mogli do gola. Možda i najbliže pogotku bili su pet minuta prije odlaska na odmor kada je Ćeman odbranio jedan udarac, a Sipović potom izbio s gol-linije. Prvo poluvrijeme je tako okončano rezultatom 1:0 za Igman.

I u nastavku utakmice Velež je dominirao, ali nikako nisu uspijevali da probiju danas odličnu odbranu Igmana koja je s lakoćom izlazila na kraj s jalovima napadima domaćih.

Ipak, spasa im nije bilo dvije minute kraja regularnog dijela utakmice. Halilović je odigrao povratni pas koji u gol pretvara Hrkać za konačnih 1:1 čime je Velež polusezonu okončao s osam utakmica u nizu bez poraza. Vrijedi istaći da je Igman utakmicu završio s igračem manje nakon što je u prvoj minuti sudijske nadoknade isključen Sipović zbog prigovora.

Velež je današnjim remijem prestigao Sarajevo te se smjestio na treće mjesto Premijer lige BiH, dok je Igman ostao na pretposljednjoj poziciji. U prvoj utakmici na proljeće Velež će gostovati Slogi, dok će Igman dočekati GOŠK.

Rezultat i strijelci:

Velež - Igman 1:1 (Hrkać 88' - Denković 3')

Tabela: