Premijer liga BiH
144

Velež protiv Širokog Brijega ostvario prvu pobjedu ove sezone, remi Zvijezde 09 i Čelika

K. H.
Foto: FK Velež/Facebook
Foto: FK Velež/Facebook
Ekipa Veleža ostvarila je važnu pobjedu u meču 5. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega na svom terenu, a ekipa Feđe Dudića upisala je minimalnu pobjedu (1:0).

Velež je odlično otvorio meč i sam početak susreta u potpunosti je pripao domaćoj ekipi, a plod takve igre stigao je u 19. minuti kada centaršut Ćosića u pogodak pretvara Fajić. Šest minuta nakon toga, Fajić još jednom šutira, ali brani golman gostiju.

Do poluvremena nije bilo pravih prilika, pa je Velež na odmor otišao s prednošću od 1:0, a u nastavku odličnom igrom prvenstveno u odbrani uspjeli su sačuvati svoju mrežu i donijeti veliku radostv svojim navijačima zbog prve pobjede ove sezone u Premijer ligi BiH.

Nakon prva dva poraza, Velež je remizirao sa Slobodom i sada upisao pobjedu protiv Širokog Brijega pa mogu puno mirniji ući u nastavak sezone, što nije bio slučaj pred ovu utakmicu.

U drugom meču Zvijezda 09 i Čelik su odigrali odličan susret, a na kraju nije bilo pobjednika (2:2). Zvijezda je preko Predragovića povela u 31. minuti, ali u 60. minuti drugog poluvremena Grahovac pogađa za 1:1. Stjepanović je u 64. minuti donio novo vodstvo domaćinu, ali samo deset minuta poslije Dilaver pogađa za konačnih 2:2.