Rođeni osvojili bod na Koševu
0

Velež protiv Sarajeva izjednačio u finišu susreta

Sarajevo-x.com
Sarajevo - Velež (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Drugi subotnji derbi u okviru 3. kola Premijer lige je odigran na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 21 sat, a sastali su se Sarajevo i Velež. U paklenoj atmosferi koju su pripremile popularne "Horde zla", ekipa koju vodi češki stručnjak Jirži Plišek je remizirala sa mostarskom ekipom koju vodi bivši trener Sarajeva Mirza Varešanović.

Sarajevo je susret s Veležom otvorilo odlično. Nošena pjesmom svojih vjernih navijača, "bordo" ekipa je do vodećeg gola stigla već u 4. minuti susreta kada je pogodio mladi Asmir Suljić.

Nakon vodećeg gola domaćih, tempo igre je opao. Sarajevo je imalo inicijativu, ali pravih prilika nije bilo.

U nastavku utakmice su "Rođeni" krenuli odlučnije ka golu domaćih, ali nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju priliku. Na drugoj strani je ponovo pokušao Suljić, no šutirao je neprecizno. Priliku da povisi vodstvo Sarajeva na 2:0 je u 72. minuti propustio Damir Kojašević. Iz dobre pozicije je neprecizno šutirao, pa je rezultat ostao nepromijenjen. U međuvremenu je Velež zaprijetio preko Merzića, koji nije pogodio mrežu Adilovića.

Novi igrač Sarajeva, Adin Džafić, svoj udarac je isprobao u 80. minuti susreta, ali bezuspješno. Kazna za nekoliko propuštenih prilika domaćih je uslijedila u samom finišu susreta kada je autogol postigao Dupovac. Velež je tako s Koševa otišao neporažen i sa osvojenim jednim bodom.

3. kolo Premijer lige:

Sarajevo - Velež 1:1 (Suljić 4., Dupovac a.g. 90.)