Inostrani angažman
22

Velež prodao jednog od najboljih igrača i inkasirao obeštećenje, Radović priznao da je zaplakao

H. H.
Slaviša Radović (Foto: FK Velež)
Slaviša Radović (Foto: FK Velež)
Slaviša Radović ostvario je transfer uz obeštećenje za FK Velež, a prešao je u redove u FK Liepaja iz Latvije, potvrdio je mostarski klub.

U Veležovom dresu Radović je odigrao 61 utakmicu, postigao je četiri gola i tome dodao devet asistencija.

"Kroz dvije godine, koliko je bio igrač našeg kluba, pokazao je veliki profesionalizam, ali i karakter jednog divnog mladića. Sretno, Slaviša! Jednom Rođeni - zauvijek Rođeni", poručili su iz Veleža.

Slaviša Radović ostvario je transfer, uz obeštećenje za FK Velež, u FK Liepaja iz Latvije. U Veležovom dresu Radović je...

Posted by FK Velež Mostar on Monday, June 27, 2022
Nakon što je transfer potvrđen, na društvenim mrežama se oglasio i sam Radović, priznavši da je zaplakao.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Radović je karijeru je počeo u Drini iz Zvornika, iz koje je januara 2015. godine prešao u novosadsku Vojvodinu. Međutim, na Karađorđu nije dobio adekvatnu šansu, tako da je godinu dana kasnije odlučio da prihvati ponudu Olimpika iz Sarajeva.

U Olimpiku je imao solidnu polusezonu i stekao određeno iskustvo, da bi samo šest mjeseci kasnije prešao u Voždovac. Šest mjeseci bio je u Zemunu, s kojim je izborio plasman u Superligu Srbije, a dolaskom u Radnik tokom tri sezone, isprofilisao se u jednog od najboljih lijevih bekova u Premijer ligi.

Inače, u latvijskoj Liepaji nastupa još jedan bh. nogometaš Kenan Hreljić koji je ovoga ljeta stigao iz konjičkog Igmana.