Nogomet
0

Velež predstavio Merzića i Čadikovskog, Hepok i dalje generalni sponzor

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Dva hercegovačka brenda FK Velež i Hepok d.d. danas su u klupskim prostorijama ozvaničili nastavak saradnje.

Ugovor su parafirali novi predsjednik FK Velež Dženan Salčin i direktor Hepoka Sinan Merzić, koji su potom izrazili zadovoljstvo nastavkom saradnje koja je i dosad bila krajnje uspješna.

Hepokov logo tako će i u naredne dvije godine krasiti Veležov dres. Merzić je istakao da Hepok osim sponzorstva ugovorom sa Veležom nastoji pomoći široj zajednici, odnosno razvoju sporta u Gradu Mostaru.

“Nadam se da ćemo svi zajedno puhati u isto jedro koje će Velež vući prema naprijed. Vjerujemo da će Hepok kroz sponzorstvo FK Velež dobiti svoju korist promocijom svog imena”, izjavio je Salčin.

Nakon potpisa ugovora sa Hepokom u Veležu su ozvaničili saradnju sa dva nova igrača. Riječ je o Draganu Čadikovskom koji je u Mostar stigao iz Kolubare, odnosno o Samiru Merziću, povratniku nakon šest mjeseci provedenih u Norveškoj.

“Čast mi je što sam tu. Velež je u okvirima bivše države veliko ime, a kada sam svom ocu rekao da imam ponudu iz Mostara, rekao mi je da se ne dvoumim i da idem tamo. Nadam se da ću svojim igrama doprinijeti dobrim rezultatima Veleža u narednoj sezoni”, izjavio je Čadikovski.

Merzić je tokom ljeta individualno radio u Mostaru, a jedno vrijeme je proveo i u Austriji gdje se pokušao nametnuti u tamošnjem drugoligašu Hornu.

“Velež je moj klub i drago mi je što sam se vratio. Relativno kratko me nije bilo, tako da praktično samo nastavljam tamo gdje sam stao prije pola godine”, rekao je Merzić.