Premijer liga BiH
1

Velež ponovo remizirao, bod sa stadiona Rođeni odnio Tuzla City

N. K.
Foto: FK Velež
Foto: FK Velež
Nogometaši Veleža i Tuzla Cityja podijelili su bodove na stadionu Rođeni u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši neriješeno 1:1.

Velež je tako ostvario identičan rezultat kao u prošlom kolu kada su iznenadili prvaka Sarajeva i osvojili bod na Koševu, dok je Tuzla prije današnjeg susreta imala dvije uzastopne pobjede, a već tri kola je neporažena.

Sjajno je utakmica krenula budući da je Velež poveo već u osmoj minuti. Bila je to sjajna akcija koju je krunisao Cvijanović nakon centaršuta Radovića. Imao je Velež potom još nekoliko ozbiljnih situacija pred golom gostiju, koji se bude tek pred kraj prvog poluvremena kada je Ubiparip šutirao nekoliko centimetara pored stative. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 1:0.

Krenula je Tuzla žestoko u nastavku meča pa je Barišić već u 54. minuti pogodio stativu i naslutio gol koji je došao minutu kasnije. Strijelac je bio Džafić. Iako je Velež imao inicijativu do kraja meča, promjena više nije bilo pa je meč završen, čini se, i najrealnijim rezultatom.

Tuzla City je današnjim bodom prestigao Borac i zauzeo treće mjesto na tabeli Premijer lige BiH, dok je Velež preskočio Sarajevo i došao na petu poziciju.

Tabela: