Prozivka i trening
7

Velež počeo pripreme za drugi dio sezone s ciljem da se plasira u Evropu

FENA
U taboru mostarskog tima su optimisti pred nastavak Premijer lige (Foto: FENA)
U taboru mostarskog tima su optimisti pred nastavak Premijer lige (Foto: FENA)
Trener Veleža Feđa Dudić obavio je u četvrtak prozivku igrača nakon čega je ekipa odradila prvi trening kojim su Rođeni krenuli u pripreme za nastavak nogometne sezone.

Dudić je kazao kako se nada da će njegova ekipa na kraju sezone zauzeti jedno od mjesta koja vode u evropska takmičenja.

"Očekujem da ćemo se dobro spremiti i da neće biti povreda te da ćemo nastaviti s dobrim igrama, odnosno dobrim rezultatima, i sigurno se nadamo toj borbi za izlazak u Evropu, a mjesto na tabeli koje smo zauzeli u prvom dijelu sezone daje nam to za pravo. Dosta ekipa je u igri za pozicije koje vode u evropska takmičenja, bit će teško, ali nadamo se da ćemo na kraju mi biti jedni od tih", kazao je Dudić.

Dodao je kako su se na prozivku odazvali svi igrači, osim dva izostanka koja su bila najavljena.

"Brandao tek večeras slijeće u Sarajevo jer je zbog koronavirusa ovim avionskim linijama puno teže doći, a osim njega izostao je i Konstantin Cheshmedjiev, koji ima privatnih problema i ekipi će se priključiti u subotu. Svi ostali su od danas u trenažnom procesu", kazao je Dudić.

Veležov veznjak Samir Radovac istakao je kako četvrta pozicija koju Rođeni drže nakon prvog dijela sezone ukazuje na ambicije kluba u nastavku prvenstva.

"Nadam se da ćemo nastaviti gdje smo stali u prvoj polusezoni. Imamo još 14 utakmica i nadam se kako će svaki igrač koji izađe na teren dati svoj maksimum te da ćemo na kraju sezone izaći kao treći ili četvrti te izboriti nastup u Evropi", poručio je Radovac.

Dodao je kako je iznimno zadovoljan svojim nastupima u Veležovom dresu.

"Vratio sam se u BiH s namjerom da igram, to mi je bio primarni cilj i ostvario sam ga. Postigao sam četiri pogotka, ušao u dobru formu i mislim da iz utakmice u utakmicu ide sve nabolje. Ako ovako nastavim sigurno neće biti nikakvih problema u daljnjoj karijeri", istakao je Radovac.

U prvoj službenoj utakmici u nastavku sezone, koja će se odigrati 27. februara, ekipa Veleža gostuje kod Radnika iz Bijeljine, a sedam dana kasnije, odnosno 6. marta, na stadionu "Rođeni" gostovat će momčad Borca iz Banje Luke.