Premijer liga BiH
24

Velež izlaz iz krize traži u gostima kod odličnog Radnika, Čelik dočekuje Borac

N. K.
Detalj s prve utakmice sezone između Veleža i Radnika (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj s prve utakmice sezone između Veleža i Radnika (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tri preostale utakmice 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, a najviše pažnje privlači utakmica u Bijeljini u kojoj će se sastati Radnik i Velež.

Radnik je trenutno četvrtoplasirana ekipa i s pobjedom bi mogli doći čak i na treće mjesto. Za to će im trebati dosta truda budući da su u posljednje vrijeme igrali dosta promjenjivo. Prije pobjede kod Mladosti u prošlom kolu, kući su remizirali sa Sarajevom te izgubili u Banjoj Luci od Borca.

Velež je na osmom mjestu i tu će vjerovatno i ostati kakav god bude ishod današnjeg meča. Međutim, mostarski klub se nalazi u krizi i nisu pobijedili još od kraja oktobra. Nakon remija sa Slobodom u Vrapčićima doživjeli su dva vezana poraza od Širokog i Sarajeva pa će danas tražiti priliku za iskupljenje.

Ekipa iz Bijeljine je slavila protiv Veleža u dva posljednja međusobna okršaja, dok je posljednji meč odigran na sjeveru BiH okončan bez pogodaka.

Zanimljiva utakmica očekuje nas i u Zenici između Čelika i Borca. Zenička ekipa se grčevito bori za opstanak, a pobjedom bi prestigli Slobodu na devetom mjestu, dok bi Borac mogao i do treće pozicije ukoliko trijumfuju te Radnik ne upiše tri boda protiv Veleža.

U posljednjem duelu 18. kola sedmoplasirani Široki Brijeg će ugostiti fenjeraša Zvijezdu 09.

Parovi:

Čelik - Borac (13:00) Radnik - Velež (13:00) Široki Brijeg - Zvijezda 09 (16:00)

Tabela: