Susret u 18 sati
71

Velež i Zrinjski danas igraju mostarski derbi, Rođeni žele prekinuti niz od pet uzastopnih poraza

E. B.
Detalj sa prošlog mostarskog derbija (Foto: G. Š./Klix.ba)
Detalj sa prošlog mostarskog derbija (Foto: G. Š./Klix.ba)
Četrnaesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će zatvoreno današnjim velikim derbijem između Veleža i Zrinjskog.

Mostarski derbi prvi put u historiji će se igrati u ponedjeljak, a domaća ekipa na stadionu Rođeni će pokušati prekinuti nevjerovatan crni niz.

Naime, u posljednje četiri godine Velež i Zrinjski su se sastali deset puta, a Rođeni nisu zabilježili nijednu pobjedu. Štaviše, posljednjih pet duela su izgubili i danas se nadaju prekidu te crne serije, prvenstveno iz razloga što je Zrinjski stigao umor igrajući pored Premijer lige i Konferencijsku ligu.

"Period od prošlog gradskog derbija je kratak, a oni imaju dvije odigrane utakmice više. Mi se nadamo da ćemo ispraviti greške, tome težimo, a ako uspijemo to će biti zalog da se nadamo pozitivnom rezultatu. Svaki derbi je specifičan, a do sada sam vidio da je Mostar nogometni grad", izjavio je trener Veleža Dean Klafurić.

"Ovo je još jedna teška utakmica u nizu i sa Veležom završavamo još jednu etapu od osam utakmica. Treba reći da je ekipa dosta umorna, a nadam se da ćemo do utakmice koliko-toliko doći sebi. Očekivanja su uvijek najveća, bit će pun stadion i to je ono što nas raduje", rekao je Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog.

Direktan televizijski prenos utakmice je osiguran na programu Arene Sport, a susret možete pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Utakmica Velež - Zrinjski se igra danas na stadionu Rođeni s početkom u 18 sati, a pravdu će dijeliti najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Njemu će asistirati mostarske sudije Davor Beljo i Amer Macić.

Tabela: