Nogomet
6

Velež i dalje u krizi, igrači štrajkuju jer nisu dobili obećane plate

Piše: D. B.
Da je nekadašnji bh. gigant Velež u velikoj krizi pokazalo je ispadanje iz Premijer lige BiH protekle sezone, a situacija se definitivno ne popravlja, saznaje portal Klix.ba.

Pripreme Veleža za takmičenje u 1. ligi Federacije su počele prije desetak dana, ali se za novu sezonu pripremaju samo juniori. Deset starijih igrača koji imaju ugovore s Rođenim su počeli trenirati s ostatkom ekipe nakon što im je obećana isplata samo jedne od devet plata koje im klub duguje. Pokazali su volju i želju da pomognu Veležu, no, obećanje koje su dobili nije ispunjeno pa su stupili u štrajk.

"Novac je stigao u klub, a plate igračima nisu isplaćene. Već deset dana igrači štrajkuju jer im duguju ukupno devet plata, ali razumijevanja radne grupe i dalje nema. Obećana je barem jedna plata, što je bio jedini uslov za nastavak priprema, ali je i ta grupa okrenula leđa nogometašima. Igrači jednostavno ne vide izlaz iz ove situacije, ali osjećaju potrebu da svi znaju istinu prije skupštine kluba koja će se održati u srijedu", izjavio je za portal Klix.ba izvor iz kluba čije je ime poznato redakciji.

Da stvar bude gora, oni koji su željeli napustiti klub i potražiti novu sredinu, spriječeni su u tome.

"Neki igrači su pokušali naći novi angažman, ali imaju problem s rješavanjem papirologije, odnosno, prijeti im se disciplinskim postupkom. Međutim, taj postupak realno nema ko pokrenuti, jer nema direktora, uprave niti neke disciplinske komisije. Skupština će se održati u srijedu s ciljem osnivanja upravnog odbora. Čeka se ko će preuzeti Velež koji živi svoje najteže dane u historiji", dodao je naš izvor.

Velež bi takmičenje u 1. ligi Federacije trebao početi na gostovanju Travniku 6. augusta.