Blijeda predstava
37

Velež eliminisao Široki Brijeg, poznati svi učesnici polufinala Kupa BiH

D. P.
Velež je danas imao lagan zadatak (Foto: G. Š./Klix.ba)
Velež je danas imao lagan zadatak (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Širokog Brijega savladali su Velež rezultatom 1:0, ali ekipa iz Mostara prolazi u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine zahvaljujući ubjedljivom trijumfu u prvoj utakmici rezultatom 4:0.

Velež je upisao lagan trijumf u prvoj utakmici tako da mu je danas preostalo da rutinski privede posao kraju, što se i dogodilo uprkos porazu.

Ofanzivno su krenuli domaći i imali nekoliko poluprilika već u uvodnim minutama. Prvi ozbiljniji pokušaj gosti su imali preko Nemanje Anđušića u 25. minuti, ali je šutirao pored gola Širokog.

Do odlaska na odmor nije bilo većih uzbuđenja ni prilika, tako da je poluvrijeme završeno bez pogodaka.

Kako je putnik u polufinale bio već poznat, tako su i oba tima igrala nešto opuštenije u nastavku, svjesni da je Velež napravio dovoljnu prednost za plasman dalje.

Veliku šansu vidjeli smo u 60. minuti za goste. Đani Salčin je dobio odličnu loptu na desnu stranu, ali je Miškić fantastično odbranio.

U 70. minuti Široki Brijeg je poveo. Ubačaj Ikića iz kornera realizovao je Lukić glavom za vodstvo rezultatom 1:0.

Mogao je Velež vrlo lako doći do poravnanja već u narednom napadu, ali je Omar Pršeš iz dobre pozicije šutirao visoko preko gola.

Iako je Široki imao vodstvo, do kraja utakmice nismo vidjeli inicijativu domaćeg tima. Velež se lako branio i odbranio i plasirao u polufinale Kupa BiH.

Nakon ove utakmice kompletirani su svi dueli četvrtfinala Kupa, tako da su u polufinale prošle ekipe Veleža, Sarajeva, Tuzla Cityja i Igmana.

Rezultat i strijelac:

Široki Brijeg - Velež 1:0 (Lukić 70')