Prijateljski meč
159

Velež dobrom igrom do sigurne pobjede protiv bjeloruskog Torpeda

N. K.
Foto: FK Velež
Foto: FK Velež
Nogometaši Veleža danas su u Antaliji u prijateljskoj utakmici pobijedili Torpedo iz Bjelorusije sigurnim rezultatom 3:1 uz dobru igru tokom cijelog meča.

Rođeni su u odnosu na prvi susret protiv Shakhtyora promijenili sedam igrača te su na teren istrčali u sastavu: Bogdanović – Dario, Bihorac, Manev, Ćosić – Osmić, Pršeš, Vehabović – Behram, Ovčina – Fajić.

Mostarska ekipa je odlično otvorila utakmicu i od treće minute golom Ovčine dolaze u vodstvo. Ubrzo nakon vodstva svoj udarac oprobali su Fajić i Ćosić, ali bez promjene rezultata.

Torpedo je pokušao odmah uzvratiti i doći do gola, ali je u par navrata Bogdanović bio na visini zadatka. Na drugoj strani Ovčina i Fajić su imali priliku da zatresu mrežu protivnika. Ipak, promjene rezultata nije bilo.

Pred kraj prvog poluvremena Fajić postiže gol i dovodi Rođene u vodstvo od 2:0 te tako kruniše dobru igru cijele ekipe u prvom poluvremenu. S tim se rezultatom otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme Rođeni nastavljaju u istom ritmu te od 54. minute vode 3:0. Opet se u strijelce upisuje Ovčina na asistenciju Fajića. Sredinom drugog poluvremena trener Dudić je priliku za igru dao i drugim igračima.

Torpedo je u 77. minuti iskoristio indirektni udarac te smanjio rezultat na 3:1 preko Gorbachika. Nakon toga Čatić je imao priliku, ali golman Torpeda je odbranio.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata tako da su Rođeni dobru igru danas krunisali sigurnom pobjedom rezultatom 3:1.