Legenda kluba
20

Veldin Karić u 45. godini ponovo igrač Varteksa

Klix.ba
Nogometaš Veldin Karić potpisao je ugovor s Varteksom iako ima 45 godina.

Dok su brojne njegovi kolege s nogometnih terena već odavno “okačile kopačke o klin”, on se ne predaje. U 45. godini života najbolji igrač Varteksa u historiji vraća se u redove Bumbara. Karić je potpisao za Varteks i to kao igrač, uprkos svojim godinama.

"U Varaždinu zasigurno ne postoji ljubitelj nogometa kojem na spomen Veldina Karića ne krene suza za zlatnim vremenima. Tepaju mu da je istinska nogometna ikona i igrač čiji se doprinos na terenu pamti i danas. Od ove sezone svi varaždinski ljubitelji nogometa moći će ga gledati na djelu gotovo svakog vikenda u MŽNL Čakovec-Varaždin, ponosno još jednom noseći sveti dres Varteksa. Karić će biti idealna protuteža mladosti u redovima Bumbara, s obzirom da su se seniorskoj ekipi ovih dana priključili i igrači iz mlađih kategorija, a njegovo iskustvo igranja velikih utakmica u Hrvatskoj i inozemstvu zasigurno će se pozitivno odraziti i na rezultate Varteksa", saopćeno je na internet-stranici hrvatskog kluba.

Karić je karijeru započeo u Željezničaru već davne 1992. godine, nakon kojeg je igrao za klubove poput Vojvodine, Torina i Lugana, da bi svoj procvat karijere dostigao u Varteksu za koji je igrao od 1997. do 2004. godine i stekao kultni status među navijačima, prije nego je prešao u redove Dinama iz Zagreba.

Upisao je i tri nastupa za reprezentaciju, okušao se i kao trener Drave iz Kuršanca, ali još uvijek nije spreman za igračku penziju i to će dokazati već u pripremnim utakmicama kada se očekuju njegovi prvi nastupi.

Varteks će narednu sezonu igrati u četvrtom rangu hrvatskog nogometa.