Nogomet
0

Vejić: Bila bi šteta da Ronaldo ispadne u četvrtfinalu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Najava hrvatskog izbornika Slavena Bilića da će promijeniti sastav za utakmicu s Poljskom približila je Daria Kneževića i Hrvoja Vejića početnom sastavu. Premda Bilić nije želio govoriti o imenima, sasvim, je jasno da će Robert Kovač i Josip Šimunić propustiti utakmicu protiv Poljske zbog žutih kartona, što bi otvorilo vrata sastava za braniča Livorna i Tom Tomska.

"Bilo bi logično sačuvati igrače od žutih kartona, međutim o sastavu će odlučivati izbornik," kazao je Dario Knežević s čime se složio i Vejić.

"Bez obzira tko će igrati sasvim je jasno kako protiv Poljske želimo pobjedu," mišljenja je Vejić.

I Knežević i Vejić smatraju kako je velika stvar što je hrvatska vrsta osigurala prvo mjesto u skupini i tako izbjegla Portugal u četvrtfinalu.

"Bilo bi prava šteta da se Cristiano Ronaldo oprosti od turnira već u četvrtfinalu," kazao je Vejić sa smiješkom.

Na pitanje mogu li prokomentirati suđenje obojica smatraju kako je na dosadašnjem dijelu turnira bilo nekoliko spornih sudačkih odluka u kojima se favoriziraju napadači.

"Dosuđena su dva vrlo sumnjiva kaznena udarca. Očito su suci dobili takva uputstva i moramo biti oprezni," smatra Dario, dok je Vejić naglasio kako jednako za dres potežu i napadači i branič.

"Trebalo bi ostaviti prostor za kontakt, posebice u kaznenom prostoru. Za sada braniči ispaštaju."

Obojica bi radije u četvrtfinalu željela vidjeti Češku, međutim sve njihove misli uperene su prema idućem suparniku Poljskoj.

"Poljska ima vrlo kvalitetan sastav, bez problema su prošli kroz kvalifikacije. Još uvijek su u igri za prolaz i biti će maksimalno motivirani," smatra Knežević.

O brojnim kalkulacijama o raspletu u skupini ne žele se previše baviti.

"Ne zanimaju nas kalkulacije, neka naši suparnici iz skupine razmišljaju o svojim igrama, a ne o nama. Mi ćemo gledati svoja posla i idemo naprijed prema planu," zaključio je Dario Knežević.