Trener otvoreno
0

Veh: 'Nemam šta zamjeriti Džeki'

Totalsport
Trener bundesligaškoga nogometnog prvaka Wolfsburga Armin Veh (48) obećao je da Edinu Džeki neće uzeti za zlo želju da ovog ljeta napusti klub.
  • Ne vjerujem u ljutnju - izjavio je novi trener Bundesligaša na pitanje hoće li Džekin jasan stav da želi prijeći u redove AC Milana prouzrokovati promjene u njegovom statusu.

Sam je bosanski nogometaš izjavio da je razgovor s Vehom bilo ugodan i korektan. Trenerove su gospodske manire također pohvalili i Džekini savjetnici, Alen Augustinčić i Irfan Redžepagić.

  • Na kraju smo postigli konsenzus. Želimo i u novoj sezone nizati uspjehe. Edin nam za njih treba i zato će ostati. Rekao sam mu najiskrenije što sam mogao da nam je neophodan - istaknuo je Veh otklonivši mogućnost da bi prema svom 23-godišnjem centarforu mogao primijeniti ikakve odgojne metode:

  • Moram se uživiti u Džekin stav, moram ga razumjeti. Dobar je on dečko. Sviđa mi se njegov karakter.

Na pitanje kada će ponuditi produženje ugovora ponajboljem igraču i kakve će ta ponuda uslove sadržavati, Veh je “stao na loptu”.

  • Polako. Glavno je da smo riješili pitanje Džekinog ostanka. Zasad je to više nego dovoljno. Na produženju njegovog ugovora radit ćemo u sedmicama koji dolaze - prenosi trenerovu izjavu Kicker.