Nogomet
0

Veh: Gol Misimovića je otvorio vrata pobjede

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Armin Veh uspješno je debitirao kao trener aktualnog njemačkog nogometnog prvaka Wolfsburga, koji je na premijeri nove bundesligaške sezone u Volkswagen-Areni pobijedio Stuttgart s 2-0.

Utakmica je kvalitetom, dakako, i rezultatom, mogla zadovoljiti navijače ''vukova'', koje su svojim pogocima razveseljavali bosansko-hercegovački playmaker Zvjezdan Misimović u 71. minuti i Brazilac Grafite u 82. minuti.

Grafite je, podsjećamo, prošle sezone bio prvi strijelac Bundeslige, zabio je 28 golova u samo 25 utakmica, a pratio ga je još jedan BiH reprezentativac Edin Džeko s 25 golova u 32 utakmice. Džeko se ovoga puta nije upisao u strijelce, iako je odigrao dobru utakmicu.

U njemačkom Bildu su Misimović i Grafite ocijenjeni s odličnom dvojkom (ocjene su od najbolje jedinice do najlošije šestice), a istu ocjenu zaradili su još vratar Benaglio, te Riether i Josue, dok je Džeko dobio trojku. U Stuttgartu je samo veteran na golu ''švaba'' Jens Lehmann dobio dvojku, što je kompliment za njega, ali i za ekipu Wolfsburga koja je Lehmannu zadavala puno posla.

  • Prvo poluvrijeme je bilo puno intenziteta i obostranih prilika. Ključni trenutak utakmice bio je pogodak Misimovića koji nam je otvorio vrata pobjede. Nakon toga nam je bilo lakše igrati, a Grafite je zaključio utakmicu svojim pogotkom – izjavio je trener Wolfsburga Armin Veh, koji je na klupi ''vukova'' naslijedio Felixa Magahta, novog trenera Schalkea.

Veh je od 2006. do 2008. godine vodio baš Stuttgart. Naslov prvaka osvojio je 2007.