Nogomet
0

Veh: Džeko je sjajan mladić s krasnim karakterom

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Trener njemačkog nogometnog prvaka Wolfsburga Armin Veh pohvalio je svoga napadača Edina Džeku zbog ponašanja koje je pokazao nakon što je propao njegov transfer u Milan.

"Rossoneri" su bosanskohercegovačkog reprezentativca označili kao glavnu želju u ovoljetnom prijelaznom roku, ali svi pokušaji dogovora s Wolfsburgom su propali iako je i sam Džeko izrazio želju za odlaskom.

Džeko nije krio razočaranje što ga klub ne želi pustiti, ali je u konačnici prihvatio sudbinu, izjavivši da je sto posto predan Wolfsburgu. Štoviše, produžio je ugovor za još godinu dana, ali uz klauzulu da iduće ljeto može otići ako kupac ponudi 20 miliona eura.

Veh je u petak izjavio kako su sve strane sretne ishodom ove sapunice, a posebno je lijepe riječi imao za 23-godišnjeg napadača.

  • Rekli smo Džeki da ga trebamo. Želimo nastaviti s uspjesima i sljedeće sezone i stoga smo postigli konsenzus o Džekinom ostanku - izjavio je Veh za Kicker.

  • Edin je sjajan mladić s krasnim karakterom i moram mu zahvaliti na pozitivnom stavu u ovoj situaciji - zaključio je Veh.