U duelu
3

Vedrana Ćorluku spasila 'bosanska glava'

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Nakon nesporazuma sa golmanom Tottenhama, u nedjeljnoj utakmici sa Stokeom, hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka u 70. minuti dobio je udarac koljenom u glavu i situacija nije izgledala nimalo dobro. Ipak, pri udarcu koji je dobio od golmana vlastitog tima Heurelha Gomesa ništa nije puklo.

"Ipak je to tvrda bosanska glava," našalio se Ćorlukin otac Jozo nakon olakšanja koje je uslijedilo kad je porodica saznala da povreda nije tako opasna.

"Zapravo je jako dobro prošao, iako nije bilo lijepo vidjeti svu tu dramu nakon što je pao. Sve će biti u redu, malo ga još boli glava, kaže da mu je gore bilo kad ga je taj vratar tri minute prije toga pogodio nogom u prsa," rekao je Ćorluka za Večernji list te objasnio šta mu je sin prenio: "To se dogodilo zato što brazilski vratar ne zna engleski jezik. Vedran mu je viknuo da pusti loptu, ali Gomes to nije razumio i dogodio se sudar."

Vedran Ćorluka rođen je 1986. u Doboju, a s porodicom se zbog ratnih prilika preselio u Zagreb gdje je i počeo nogometnu karijeru u Dinamu.