Spreman za Rumune
0

Vedad Ibišević: Zaslužujemo pravo na optimizam

Piše: E. Isanović
Vedad Ibišević je bio strijelac jednog gola protiv Rumuna u Zenici. Kasnije je poenitirao i Džeko i donio pobjedu bh. reprezentaciji u kvalifikacijama za Euro 2012. godine (završilo 2-1). U petak ponovo igramo sa istim suparnikom u Bukureštu. Napadač Hoffenheima naglašava da je optimista.
"Ja sam već dva ili tri dana u Sarajevu. Neke reprezentativne kolege su stigle nešto malo kasnije, ali smo danas svi zajedno trenirali. Atmosfera je odlična. Ipak, treba biti iskren pa reći da forma nije kao u martu kada smo savladali Rumune. Pauza nakon završetka prvenstva je ostavila traga. Ipak, dobro se osjećam i sa nestrpljenjem čekam meč", kazao je Ibišević za Sarajevo-x.com

Vedad naglašava da ga ohrabruje što je državni tim na svim pozicijama pokriven kvalitetnim igračima.

"Sagledavajući dosadašnji učinak, ocjene su zaista pozitivne. No, slijedi ispit zrelosti. Vjerujem da ćemo biti na visini zadatka. Imamo veliku želju da se plasiramo na jedno veliko takmičenje. Rumuni su čvrsti i opasni. Dodamo li tome da igraju na svom terenu, onda sve sugerira da moramo biti oprezni. Zaslužuju respekt, kao što i mi zaslužujemo pravo na optimizam. Na Bilinom polju smo pokazali da smo na pravom putu", izjavio je popularni Vedo.

Ibišević podvlači da je nedavno boravio na odmoru u SAD-a kod rodibine.

“Bilo je lijepo vidjeti svoje najbliže. Formu sam održavao prema programu koji sam dobio od klupskih trenera. Radio sam žestoko”, kazao je disciplinovani napadač Hoffenheima.

Pitali smo ga hoće li možda uskoro promijeniti sredinu.

“Ne znam! Ugovor sa Hoffenheimom imam još dvije godine. U ovom trenutku ne mogu vam konkretno odgovoriti na to pitanje. Međutim, prelazni rok traje do avgusta i nije isključeno da se situacija neće promijeniti", zaključio je napadač "zmajeva".