Bundesliga
52

FOTO+VIDEO / Vedad Ibišević strijelac u porazu Stuttgarta od Bayera

Klix.ba
(Foto: AFP)
U okviru 24. kola Bundeslige, Stuttgart bh. reprezentativca Vedada Ibiševića gostovao je u Leverkusenu kod Bayera. Apotekari su pobijedili rezultatom 2:1.

Ibišević je Švabama donio vodstvo već u 12. minuti susreta sa bijele tačke nakon što je upravo nad našem nogometnom reprezentativcu prekršaj napravio stoper Philipp Wollscheid.

Ovo je bio ukupno šesti gol Vede u devet utakmica protiv Apotekara noseći dres Hoffenheima i Stuttgarta. Što se Bundeslige tiče, ovo je bio njegov 11 gol.

U nastavku utakmice na BayAreni, domaćin je stvorio nekoliko šansi preko Gonzala Castra, Sidneyja Sama i Stefana Kiesslinga, međutim mreža golmana Švaba Svena Ulreicha se nije tresla. Vedin gol ujedno je bio i jedini u prvom poluvremenu.

Ipak, odbrana Švaba poklekla je pred stalnim pritiskom igrača Bayera. Do izjednačenja su došli u 82. minuti preko Kiesslinga koji je postigao gol iz penala.

Četiri minute kasnije, Bender dovodi svoj tim do vodstva i, ispostavit će se, pobjede u današnjem susretu u kojem je Bayer dominirao i imao više od igre.

U samoj završnisi susreta, Ibišević je "požutio" zbog prigovora.

Bundesliga, 24. kolo:

Bayer Leverkusen - Stuttgart (Ibišević 12, Kiessling 82, Bender 86)