Nogomet
48

Vedad Ibišević se družio s mladim nadama bh. fudbala

Klix.ba
Vedad Ibišević je u sklopu projekta Red Bull Under My Wing na terenu u FIS-u u Sarajevu prisustvovao meču u malom fudbalu između talentovanih mladih bh. fudbalera, te sa njima nakon meča održao radionicu.

Meč je igralo po osam dječaka iz ekipa Goricijana Doboj Jug i Red Devilsa iz Sarajeva. Dobojlije već šest godina treniraju zajedno i osvojili su brojna prva mjesta na turnirima u BiH, između ostalog i 1. mjesto na Sportskim igrama mladih. Šest igrača Red Devilsa igra u FK Sarajevo, a braća Anes i Enes Kurtanović su došli i do kadetske reprezentacije.

Vedo je sa mladim nadama odradio zagrijavanje, a poslije meča – u kojem je pobijedila ekipaRed Devilsa – govorio im je o svojim iskustvima i odlučujućim momentima iz njegove karijere, te šta je sve potrebno da bi se napravio uspjeh u sportu, naglasivši da je prije svega neophodna odlučnost, a nakon nje i spremnost na veliki rad i odricanje. Također im je dao i svoje mišljenje o njihovoj igri i kako je mogu poboljšati.

Nakon toga je uslijedilo takmičenje u preciznom šutu, a cilj je bio iz slobodnog udarca pogoditi prečku. Pobjednik je bio Nermin Okić (Goricijana), a za nagradu je dobio potpisani bh. reprezentativni dres Vedada Ibiševića. Sam Vedo je također iz svake ekipe odabrao po jednog najboljeg igrača koji su dobili isti poklon. Bili su to Enver Buljubašić iz ekipe Goricijane (dječak koji je bio u kampu Dinama iz Zagreba i vjerovatno će i potpisati za njih), te Enes Kurtanović iz ekipe Red Devilsa (ovaj 16-godišnjak je inače golman kadetskog tima FK Sarajevo, no u ovoj utakmici je nastupio kao igrač). Svi igrači su dobili DVD sa filmom o Vedadovom sportskom i životnom putu "Ovo je moja priča“, te štucne i dres Vedada Ibiševića Red Bull Under My Wing.

Red Bull Under My Wings je projekt u kojem vrhunski sportisti učestvuju u radionicama sa mladim talentovanim sportistima, a u BiH je upravo Vedad Ibišević taj koji je sa njima podijelio vrijeme, znanje i savjete.