Hoffenheim
0

Vedad Ibišević ponovo s lakoćom zabija golove

Totalsport
Foto: Bild
Foto: Bild
Na treninzima Hoffenheimovih nogometaša u Stahlhofenu na Wiesenseeu jedan igrač odskače, izvještava njemački Bild. Riječ je o bosanskohercegovačkom reprezentativcu Vedadu Ibiševiću.

Prošlo je tačno 170 dana otkako je 25-godišnji napadač stradao igrajući prijateljski dvoboj u La Mangi. Križni ligament u desnom koljenu sasvim je zacijelio, barem prema onome što Ibišević pokazuje u trening-kampu.

  • Jednostavno se radi o prekrasnom osjećaju. Prekrasno je ponovno igrati nogomet sa saigračima, udarati loptu i zabijati golove. Koljeno zasad ne pokazuje negativne reakcije. Osjećam se jako dobro i potpuno sam sretan - izjavio je popularni Vedo, strijelac fantastičnih 18 pogodaka za Hoffenheim u jesenskom dijelu prošlog prvenstva (17 utakmica), kojima je tada svježeg Bundesligaša doveo do naslova prvaka na polovini sezone.

Ibišević u Stahlhofenu izgleda kao prošle jeseni, tvrde u Bildu. Dribla, ulazi bez rezerve u duele na tlu i u zraku, zbunjuje suparničke igrače trikovima i puca iz svih pozicija. U četvrtak je na trening-utakmici zabio četiri gola iz četiri udarca zaredom.

  • Nisam očekivao da će se tako brzo dovesti u red. Odlično se kreće i radi punim intenzitetom. Pokazuje stvari po kojima je prepoznatljiv. Vidi se da osjećaj za gol nije izgubio. Mislim da će nastaviti od tačke na kojoj je jesenas stao - izjavio je trener Bundesligaša Ralf Rangnick, najavivši da će Ibiševiću ovih dana svakako dati priliku prvi put zaigrati nakon januarske povrede u La Mangi.

Ibiševićev saigrač i vršnjak iz kluba i iz reprezentacije, ljevonogi veznjak Sejad Salihović, kaže:

  • Toliko nam je nedostajao proljetos da smo svi veseli isto kao i on. Kao što sada zabija na treningu, uskoro će zabijati na službenim utakmicama. Radujem se što će već u septembru pojačati reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u dvobojima s Armencima i Turcima.