Nogomet
0

Večeras u Zenici prijateljska utakmica nogometnih selekcija BiH i Makedonije

Sarajevo-x.com
Večeras s početkom u 20:15 sati na stadionu Bilino polje u Zenici biće odigrana prijateljska utakmica nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Makedonije. Biće to peti prijateljski duel ovih reprezentacija, a druga utakmica Mehe Kodre na poziciji selektora naše reprezentacije.

Izabranici selektora Kodre jučer su se okupili u Sarajevu gdje su se i pripremali za ovaj susret.

Kodro je uoči susreta s Makedonijom imao problem u sastavljanju tima jer zbog povreda neće moći računati na nekoliko standardnih reprezentativaca.

Nakon što su sa spiska "otpali" Bajić i Hrgović na povredu se žalio i Zlatan Muslimović. Nakon ljekarskog pregleda ustanovljeno je da neće moći zaigrati na današnjoj utakmici. Kodro je na jučerašnjoj press konferenciji rekao i da postoje sumnje u nastup Saše Papca, koji je jučer dobio temperaturu.

Ovo će biti peti prijateljski duel reprezentacija BiH i Makedonije. Obje reprezentacije zabilježile su po jednu pobjedu dok su dva duela okončana remijem.

Utakmica između reprezentacija BiH i Makedonije bit će odigrana u srijedu na stadionu Bilino polje u 20.15 sati, a sudit će hrvatski arbitri s Vladom Svilokosom na čelu.