Nogomet
1

Večeras se nastavlja Kup UEFA

Klix.ba
Večeras se nastavlja <a href="http://www.uefa.com" target="_blank"><b>Kup UEFA</b></a>. Na rasporedu su utakmice četvrtog kola. Većina timova se bori ozljedama. Najzanimljivi susret je englesko-francuski duel između <b>Liverpoola </b>i <b>Auxerrea</b>. <b>Laziju </b>u goste dolazi <b>Wisla</b>, <b>Celtic </b>dočekuje <b>Stuttgart</b>, favorizirani <b>Besiktas </b>ide u goste <b>Slaviji </b>iz Praga. Više o večerašnjim susretima pročitajte u nastavku...

Auxerre, jedina francuska ekipa koja je ostala na evropskoj nogometnoj sceni, nastupiti će oslabljen bez suspendovanog napadača Djibrila Cisséa. Trener Guy Roux je prilično siguran u svoje igrače i nada se pobjedi u gostima, nakon pobjeda nad Boavistom, Arsenalom, Borussiom i Real Betisom. Gérard Houllier također ima razloga da vjeruje u svoju ekipu. Michael Owen se nada da će dati svoj 20. gol u evropskim natjecanjima. Za Liverpool će nastupiti i Steven Gerrard unatoč suspenziji u domaćem prvenstvu.

Prvak Škotske ekipa Celtica nastupit će dosta oslabljeni i to bez ozlijeđenog Henrika Larssona, napadač John Hartson je suspendovan dok je golman Magnus Hedman iskrenuo koljeno. Još jedna briga za domaćine je dobra forma igrača Stuttgarta koji su u posljednjih pet mečeva ostvarili četiri pobjede.

Drugi Njemački predstavnik u Kupu UEFA Hertha iz Berlina odmjerit će snage protiv Boaviste. Da također i Herthu nisu zaobišli problemi pokazuje činjenica da neće nastupiti obrambeni igrač Arne Friedrich zbog bolesti, kao ni Marko Rehmer. Trener Huub Stevens izjavio je da će biti "iznenađenja" u sastavu igrača, nakon povratka NEnea, Eyjölfur Sverrissona i Bartosz Karwana. Napadač Luizao je također spreman. U međuvremenu Boavista putuje na Olympiastadion sa Yurijem, zamijenom za suspendiranog Luiza Cláudija. Pobjednik će se suočiti ili sa španskom Málagom ili grčkim AEKom.

Za Málagu koja ima prednost domaćeg terena nije sigurno da će nastupiti Dario Silva, dok su Sandro i Fernando Sanz suspendovani. Bivši igrač Seville Vassilios Tsartas bi mogao nastupiti za goste iz Grčke. Grigorios Georgatos ima gripu i dok Mihalis Kasapis, Milen Petkov i Konstantinos Katsouranis su ozljeđeni.

Vodeće u grčkom prvenstvu ekipu Panathinaikosa ovaj put su zaobišli problemi i trebala bi nastupiti u punom sastavu na domaćem vrućem terenu protiv Anderlechta. Grci se nadaju pobjedi jer se u tim nakon ozljeda i suspenzija vraćaju Giourkas Seitaridis, Giorgios Karagounis, Angelos Basinas i Emmanuel Olisadebe. Napadač Anderlechta Gilles de Bilde nije otputovao u Grčku zbog problema s koljenom.

Pobjednici će se susresti sa pobjednikom duela Porto Denizlispor. Turci se nadaju još jednom iznenađenju nakon izbacivanja Olympique Lyinnaisa i Sparte iz natjecanja.

Drugi turski predstavnik u Kupu UEFA, Beskitas morat će nastupiti protiv Slavie bez suspedovanog Ilhana Mansiza. Prva utakmica se igra u Pragu. Treneru Mircea Lucescuu nedostaje četvorica igrača zbog ozljeda. Besiktas koji je u domaćem prvenstvu neporažen ipak je favorit u ovom susretu.

I na kraju ostaje nam susret između Lazia i Wisle. Oba tima imaju problema sa ozljedama. Dejan Stanković i Stefano Fiore neće sigurno nastupiti, a na klupi im bi se mogli pridružiti Simone Inzaghi i Bernardo Corradi.

  1. kolo - prve utakmice 20/02/2003

Hertha 18:15 Boavista
Slavia 20:00 Besiktas
Panathinaikos 20:30 Anderlecht

Celtic 20:30 Stuttgart
Auxerre 20:45 Liverpool
Porto 21:00 Denizlispor
Lazio 21:00 Wisla
Málaga 21:30 AEK