Nogomet
0

Večeras historijska utakmica na Koševu

Klix.ba
Nogometna reprezentacija BiH večeras u 18.00 sati na Olimpijskom stadionu Koševo igra protiv reprezentacije Danske utakmicu stoljeća, utakmicu koja je ujedinila čitavu BiH, utakmicu koja nas može odvesti na Euro 2004!

Našoj reprezentaciji potrebna je pobjeda nad odgovarajućom selekcijom Danske za direktan plasman na Evropsko nogometno prvenstvo koje se naredne godine igra u Portugalu. Eventualni poraz ili neriješen ishod bi pak odveo Dance u Portugal, a našim momcima bi uništio sve snove jer bi u tom slučaju ove kvalifikacije završili na trećem ili pretposljednjem mjestu u grupi.

Sarajevo se već danima priprema ugostiti najbolje bh. nogometaše. Nikada do sada gradom nije vladala ovakva euforija, koja nije ništa manja ni u ostalim gradovima širom Bosne i Hercegovine. Cijela Bosna i Hercegovina pjeva navijačku himnu "Haj'mo, Bosno i Hercegovino", koju možete downloadati i na našoj x.mp3 sekciji. Na svakom koraku u kafićima, na radiju, televiziji čuju se samo stihovi nove navijačke himne reprezentacije BiH, himne koja, vjerovali ili ne, ima i tekst. Bosna i Hercegovina je napokon ujedinjena od Une do Drine, sve do Save, sve do mora... Ovih dana BiH živi za utakmicu.

Hasagić, Tolja, Hibić, Bajramović, Konjić, Spahić, Papac, Biščević, Alihodžić, Grujić, Krunić, Berberović, Musić, Barbarez, Hrgović, Bešlija, Bolić, Baljić i Salihamidžić reprezentativci su BiH koji jedini mogu predvođeni selektorom Blažom Sliškovićem te uz ogromnu potporu navijača ostvariti naše snove i prvi put Bosnu i Hercegovinu odvesti na jedno veliko službeno nogometno takmičenje.

Mareco Index Bosnia je sprovela zanimljivo intraživanje povodom utakmice BiH - Danska, gdje su građani većih gradova Bosne i Hercegovine odgovarali na pitanja o rezultatu historijske utakmice, o navijačkoj himni, o praćenju utakmice... Rezultate ovog istraživanja možete pogledati ovdje (Potreban Adobe Acrobat Reader).

Tabela - grupa 2:

  1. Danska 7 4 2 1 14:8 14
  2. Rumunija 8 4 2 2 21:9 14

3. BiH 7 4 0 3 6:7 12 4. Norveška 7 3 2 2 8:5 11 5. Luksemburg 7 0 0 7 0:20 0

Utakmicu možete pratiti uživo na programu Javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine. Direktan radijski prijenos na Internetu također je obezbjedio PBS u saradnji sa BH Telecom-om.

Idemo u Portugal!

Haj'mo, Bosno i Hercegovino

Mi smo nebo što se plavi,

mi smo sunce što se sjaji, plavo-žuti, žuto-plavi, nek se pjeva, nek se slavi.

Sve od Une, pa do Drine, ova pjesma nek se vine, preko polja, preko gora. sve do Save, sve do mora.

Haj'mo, Bosno, Bosno, Bosno, haj'mo, Hercegovino.

Haj'mo, Bosno, Bosno, Bosno, haj'mo, Hercegovino.

Nikad sama nisi ti, uvijek s tobom tu smo mi, tvoje kćeri i sinovi.