Kevin Nolan
0

"Već mi je zlo od sage o Carrollu"

Totalsport
Kevin Nolan (Foto: Reuters)
Kevin Nolan (Foto: Reuters)
Kevin Nolan, vezni igrač Newcastlea, kaže da ga jako živcira medijska pažnja koju je privukao transfer njegovog dojučerašnjeg saigrača Andyja Carrolla u Liverpool.

Nije ni čudo da engleski mediji tom događaju pridaju veliku važnost, jer se radi o rekordnom transferu za britanske prilike. Naime, Liverpool je Newcastleu isplatio 35 miliona funti za transfer 22-godišnjeg napadača i engleskog reprezentativca.

Nolan je, u prvi tren, ponudio izjavu zbog koje se kasnije morao izvinjavati...

"Oduševljen sam što je Andy prešao u tako fantastični klub kao što je Liverpool", rekao je.

Jasno, ta izjava nije baš dobro "sjela" navijačima "svraka".

"Izvinjavam se ako je tako. Nisam želio nikoga uvrijediti. No, Liverpool je doista veliki klub, valjda to svi znaju."

Ako neko želi dobro Carrollu, onda je to Nolan. Naime, Carroll nije bio samo njegov saigrač, već su njih dvojica i dijelili isti dom. Doduše, odlukom suda, prisilno, nakon što je Carroll bio optužen za fizički napad na bivšu djevojku.

"Niko nije razočaran odlaskom Carrolla više od mene. Ne samo da smo ostali bez vrhunskog napadača, već sam ja lično ostao i bez odličnog prijatelja, s kojim sam bio vrlo blizak. No, da budem iskren, već mi je zlo od sage o njegovom odlasku. Naprosto to želim ostaviti iza sebe. Stvarno nisam imao namjeru uznemiriti naše navijače, koji su uvijek bili briljantni", zaključio je Nolan.