Serie A
5

Važna pobjeda Zukanovićeve Genoe, Sampdoria preokretom slavila protiv Atalante

Piše: K. H.
Cagliari - Genoa (Foto: EPA-EFE)
U terminu od 15 sati odigrano je pet susreta osmog kola Serie A, a važne pobjede u ovom kolu upisale su ekipe Bologne i Sampdorije.

Ekipa Bologne slavila je rezultatom 2:1 protiv SPAL-a na svom terenu i tako se popela na sedmu poziciju na tabeli. Domaći su u vodstvo stigli u 30. minuti kada je Poli pogodio za 1:0, da bi pitanje pobjednika golom za 2:0 postavio Salamon koji je postigao autogol u 49. minuti.

Sampdoria je na svom terenu bila bolja od Atalante iako su gosti u 21. minuti stigli u prednost. Strijelac je bio Cristante.

Domaći su odmah nakon primljenog pogotka krenuli ofanzivno prema golu Atalante, a takva igra isplatila im se u drugom poluvremenu. Prvo je Zapata u 56. minuti poravnao rezultat na 1:1, da bi Caprari tri minute nakon toga režirao preokret svoje ekipe. Konačnih 3:1 za Sampdoriju postavio je Linetty u 68. minuti susreta.

Ekipa Crotonea u posljednjim sekundama meča ostala je bez druge pobjede u sezoni, a oni su na svom terenu odigrali 2:2 protiv Torina. Crotone je u vodstvo stigao u 25. minuti kada Rohden pogađa za 1:0, da bi Falque u 54. minuti lijepim pogotkom poravnao rezultat na 1:1. Martella je u 64. minuti susreta.donio prednost Crotoneu od 2:1, da bi konačnih 2:2 postavio De Silvestri u 94. minuti susreta.

Genoa je upisala veoma važnu pobjedu u gostima protiv Cagliarija rezultatom 3:2. Gosti su do poluvremena golovima Galabinova i Taarabta vodili 2:0, a domaća ekipa koja je preko Pavolettija i Joao Pedra smanjila rezultat prvo na 2:1, a poslije na 3:2 ipak nije uspjela doći do pogotka. Treći pogodak za Genou postigao je Rigoni.

Ervin Zukanović odigrao je svih 90 minuta u ovom meču.

Sassuolo i Chievo odigrali su meč bez golova.