Duel 34. kola Serije A
50

Važna pobjeda Milana protiv očajnog Lazija, Hernandez postigao gol za pamćenje

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Milana pobijedili su na San Siru u 34. kolu Serije A ekipu Lazija rezultatom 2:0 te su se tako probili na poziciju koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Susret je dobro počeo po domaći tim koji već u 17. minuti dolazi u vodstvo golom Bennacera na asistenciju Girouda.

Nakon pola sata igre na semaforu je već stajalo 2:0, a ovaj put strijelac fenomenalnog gola bio je Hernandez. Naime, golman Maignan je na ivici svog šesnaesterca dodao loptu Hernandezu koji se potom pretrčao gotovo cijeli teren, oslobodio se svojih čuvara te onda s 20-ak metara uputio fantastičan udarac koji golna gostiju nije mogao odbraniti. Gol Hernandeza možete pogledati ovdje. Ujedno je 2:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Iako se očekivalo da će se Lazio možda probuditi u drugom poluvremenu, to se nije desilo pa ekipa iz Rima u drugih 45 minuta nije uputila niti jedan jedini šut ka domaćem golmanu. Milan je tako mirno priveo susret kraju te slavio novu pobjedu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić odigrao je odlično svih 90 minuta na susretu.

Milan je današnjom pobjedom prestigao Inter i Atalantu te se smjestio na četvrtu poziciju Serije A, dok je Lazio ostao na drugom mjestu. U narednom kolu Milan gostuje Speziji, dok će Lazio dočekati Lecce.

Rezultat i strijelci:

Milan - Lazio 2:0 (Bennacer 17', Hernandez 29')

Tabela: