Sigurnosni razlozi
2

Vatromet pored stadiona prekinuo utakmicu Manchester Cityja u FA Cupu na pet minuta

K. H.
Utakmicu 4. runde FA Cupa između Manchester Cityja i četveroligaša Cheltenhama nakratko je prekinuo vatromet pored stadiona, a koji su i gledaoci pored malih ekrana mogli vidjeti na TV-u.

Pomenuta situacija desila se u finišu prvog poluvremena, a sudija meča Stuart Steven Attwell iz sigurnosnih razloga odlučio je prekinuti susret i dopustiti igračima kratku pauzu, nakon čega je meč nastavljen.

Iako to nije običaj u Engleskoj, čak su i gledaoci pored malih ekrana imali priliku vidjeti vatromet pored stadiona Cheltenhama, a kada je sve završilo, sudija je dozvolio da se utakmica nastavi i do kraja se sve odvijalo bez ikakvih problema.

Što se tiče same utakmice, niželigaš Cheltenham je iznenađujuće poveo golom Maya u 59. minuti i odlolijevao je napadima Građana sve do devet minuta prije isteka regularnog dijela meča.

Ipak, Foden je poravnao na 1:1, a samo 180 sekundi kasnije Gabriel Jesus je kreirao preokret za 2:1. Prolazak izabranika Pepa Guardiole u sudijskoj nadoknadi ovjerio je Torres postavivši konačnih 3:1.