Viceprvaci svijeta
403

Vatreni u pratnji borbenih aviona stigli u Hrvatsku, slijedi veliko slavlje

Piše: D. B.
Nogometna reprezentacije Hrvatske avionom je stigla iz Rusije u Hrvatsku gdje ih čekaju brojni navijači.

Vatreni su fantastično odigrali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, stigli su do finala gdje su ipak poraženi od Francuske. Trikolori su bili bolji rezultatom 4:2 te su postali svjetski prvaci, ali se Hrvatska predstavila u odličnom svjetlu te je napravila najveći uspjeh hrvatskog nogometa.

Ekipa Zlatka Dalića je nadmašila generaciju koja je predvođena Miroslavom Ćirom Blaževićem 1998. godine osvojila treće mjesto. Ovog puta je Vatrenim pripalo srebro.

U Zagrebu je sve spremno za doček nogometne reprezentacije, čiji je avion prvo letio iznad grada i iznad Trga bana Jelačića gdje ih čeka više od 100.000 navijača.

Kada je ušao u zračni prostor Hrvatske, avion Vatrenih su počeli pratiti borbeni avioni. Navijači ih od jutros strpljivo čekaju na trgu uz muziku, pjesmu, zastave, šalove i baklje.

Avion su na pisti dočekali vatrogasni kamioni koji su aktivirali svoje vodene topove. Također, igrače su dočekale i mažoretkinje, a do aviona je pružen crveni tepih. Kada su izašli iz aviona, Vatreni su zajedno s grupom navijača pjevali pjesme, a potom su ušli u otvoreni autobus kojim su se uputili na Trg bana Jelačića.