Pamplona je gorila
15

Vatreni doček u tri sata iza ponoći za igrače Osasune, u finalu Kupa čekaju Real ili Barcu

S. G.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nogometaši Osasune sinoć su svojim navijačima priredili veliko slavlje plasmanom u finale španskog Kupa Kralja nakon što izvukli remi u produžetku protiv Atletik Bilbaa.

U prvoj utakmici ovih rivala Osasuna je slavila sa 1:0, a istim rezultatom su u regularnih 90 minuta pobijedili Baski nakon čega se ušlo u produžetke.

U dodatnim minutama nije bili gotovo pa nikakvih prilika, a onda je Ibanez lijepo pogodio za erupciju slavlja gostujućih igrača, ali i navijača.

Uslijedio je povratak u Pamplonu, a tamo su igrači Osasune imali šta vidjeti. More vatrenih navijača dočekalo ih je autobuskoj stanici, a onda se slavlje preselilo i na gradski trg.

Proslava je potrajala do duboko u noć, a ime rivala u finalnoj utakmici saznat će večeras nakon što završi uvrat između Barcelone i Real Madrida.

Katalonci iz prve utakmice brane minimalnu prednost (1:0), a hoće li im ona biti dovoljna u večerašnjem El Classicu ostaje da se vidi.

Ekipa iz Pamplone je prvi i jedini put za sada igrala u finalu Kupa Kralja daleke 2005. godine, kada je Betis slavio rezultatom 2:1.

U domaćem prvenstvu zauzimaju devetu poziciju sa 35 bodova na svom kontu.