Autogol stratega Sarajeva
0

Varešanoviću lakše igrati bez publike

Piše: E. Isanović
Mirza Varešanović (Foto: Fotoservis)
Mirza Varešanović (Foto: Fotoservis)
Nakon pobjede nad Zrinjskim od 3-0 šef bordo struke Mirza Varešanović izjavio je kako je timu sa Koševa trenutno lakše igrati bez publike. To je izazvalo brojne reakcije navijača koji su na utakmici juniora Sarajeva i Slobode (na kojoj su gledaoci morali davati ličnu kartu kako bi ušli na stadion) dobacivali Varešanoviću na tribinama najvećeg bh. stadiona.

Naravno da će svako normalan osuditi ponašanje dijela pristalica bordo boje nakon utakmice sa Širokim Brijegom. No, izjaviti da je timu bolje bez navijača je klasični autogol staratega Sarajeva. Naročito zbog činjenice da je nekadašnji bh. reprezentativac sve navijače stavio u isti koš, a zaboravio da se nogomet i igra zbog gledalaca.

Važno je spomenuti da je Varešanović pred okršaj sa timom sa Pecare izjavio kako je sve osim pobjede - ravno katastrofi. Time je dodatno naelektrisao atmosferu, a nije uzeo u obzir činjenicu da je Široki Brijeg kvalitetan tim.

O njegovim trenerskim kvalitetima još je rano bilo šta reći. Čovjek je novi na klupi, nije on selektirao ovu ekipu, radi sa onima koje ima u svlačionici.

Kako bi se prepoznala njegova vizija, treba mu dati vremena. Važno je spomenuti i da je pred sutrašnji okršaj bordo tima u Istočnom Sarajevu sa Slavijom najavio kako će pojedine igrače odmarati za sudar sa Željezničarom. Da li to treba da znači da je unaprijed upisao još jedan poraz? Vidjet ćemo!