Računa i onu protiv Sloge
240

Varešanović: Sve je ovo lijepo, divno i krasno, a za mene nije šesta, nego sedma pobjeda

K. H.
Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Mirza Varešanović nakon pobjede protiv Širokog Brijega u meču 29. kola m:tel Premijer lige BiH rekao je da su njegovi igrači pokazali kako se bori za dres Bordo kluba i da je pobjeda protiv tima s Pecare sasvim zaslužena.

Na konstataciju da je njegov tim ostvario šestu pobjedu u sezoni, Varešanović je rekao kako njegov tim "ima" sedam pobjeda, računajući i onu protiv Sloge iz Doboja gdje im je u finišu meča poništen čist gol za pobjedu.

"Za mene je sedam pobjeda", rekao je Varešanović pa nastavio:

"Ova pobjeda je sasvim zaslužena, mislim da smo kontrolisali tok utakmice. Imali smo veliki broj prilika, ali nismo ih iskoristili, a na kraju nas je nagradila dobra igra. Pokazali su igrači kako se bori za grb Sarajeva", rekao je Varešanović.

Dodaje kako njegovi igrači ne trebaju da se zaustavljaju, već da u narednim mečevima igraju još bolje.

"Slijede teške utakmice, a mi smo napravili veliki pomak. Imamo četiri teške utakmice, sve je ovo divno, super i krasno. Ne mislimo stati dok ne ostvarimo plasman u Evropu, a već sutra se okrećemo meču protiv Borca gdje želimo nastaviti ovaj niz", rekao je Varešanović.

Sarajevo je nakon ove pobjede učvrstilo treću poziciju na tabeli sa 48 osvojenih bodova, četiri više od Širokog Brijega i šest više od Željezničara, koji ima i utakmicu manje.

U narednom kolu igraju protiv Borca u Banjoj Luci, dok će Široki Brijeg na svojoj Pecari dočekati Posušje.