Najavio nedjeljni derbi
269

Varešanović: Protiv Želje nismo imali dobar teren, širi roster nam je šansa protiv Veleža

K. H.
Ilija Martinović i Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Ilija Martinović i Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener FK Sarajevo Mirza Varešanović najavio je duel protiv Veleža koji se u nedjelju od 15 sati igra u Doboju kod Kaknja u okviru 22. kola Premijer lige BiH rekavši da cijeni Rođene iz Mostara, ali da njegovi igrači isključivo žele ostvariti pobjedu.

Kako je rekao, obje ekipe će igrati na pobjedu i osvajanje bodova, ali utakmica za Bordo tim neće biti lagana, što pokazuju rezultati Veleža na početku sezone.

"Četvrti derbi u nizu, jako teška utakmica, treća domaća na trećem različitom terenu... Sigurno da nas očekuje teška i neizvjesna utakmica s kvalitetnom protivnikom, s ekipom koja je dobro otvorila prvenstvo, ali su u posljednjem meču poraženi od Zrinjskog i sigurno neće biti lagano. Oni žele isto što i mi, a nadam se da ćemo mi pokazati dobru igru i kvalitet da osvojimo tri boda", rekao je Varešanović pa nastavio:

"Protiv Želje je bilo dosta dobrih stvari, ali mi na teren ne možemo utjecati, naša igra zahtjeva dobar teren, što na derbiju nismo imali. Mi nismo to imali u Zenici, a nećemo odustajati od našeg posjeda lopte, naše igre, od kreativnosti i da pokušamo napraviti što više šansi. Nadam se da će teren sada biti mnogo bolji."

Nakon toga je rekao da šansu Sarajeva vidi u nešto širem rosteru od Veleža, čime je najavio da bi mogao napraviti određene izmjene u sastavu.

Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)

"Ovo nam je treća utakmica u sedam dana, kao i Veležu, ali mi imamo nešto širi roster i tu vidim našu prednost, oni su kvalitetna ekipa, imaju dobrog trenera i to se vidi na njihovim igrama. Opet kažem, teška utakmica, oni žele bodove, mi želimo bodove da se vratimo na pobjednički put i nadam se da ćemo to ostvariti", rekao je Varešanović.

Medijima se obratio i defanzivac Sarajeva Ilija Martinović te je rekao da on i njegovi saigrači ne misli ni na šta drugo osim na pobjedu.

Ilija Martinović (Foto: T. S./Klix.ba)
Ilija Martinović (Foto: T. S./Klix.ba)

"Žalosno je da se u 21. vijeku priča gdje ćemo i na kakvim terenima igrati, nama to otežava situaciju jer smo lišeni velike podrške i sve one igre koju želimo implementirati. Dolazi nam vrlo jaka ekipa, još jedan derbi u nizu, ali mi znamo šta želimo i ne želimo misliti ni o čemu drugom osim o pobjedi i da se vratimo na pobjednički kolosijek i da trasiramo put ka cilju. To je izlazak u Evropu", rekao je Martinović.