Utakmica u subotu
47

Varešanović pred derbi meč protiv Širokog Brijega: Ne mislimo ispustiti poziciju koja vodi u Evropu

K. H.
Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Mirza Varešanović (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener Sarajeva Mirza Varešanović najavio je derbi meč 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega rekavši da njegovi igrači do kraja sezone ne žele ispustiti poziciju koja ih vodi na evropsku scenu.

Varešanović je rekao da su u prošlosti svi mečevi između Sarajeva i Širokog Brijega bili neizvjesni, te da će tako sigurno biti i sutra na Koševu, ali da njegovi igrači imaju dobar niz i da ga planiraju produžiti.

"Treća utakmica u sedam dana, jako zahtjevan ritam utakmica... Što se tiče sutrašnje utakmice, sigurno da nas očekuje neizvjesna utakmica, s protivnikom koji je jako dobar i kvalitetan. Ako se vratimo u prošlost i sve utakmice između Sarajeva i Širokog Brijega su bile jako neizvjesne do samog kraja, bez obzira da li se igra na Koševu ili Pecari. Mi imamo dobar niz i želimo ga produžiti, ostvariti novu pobjedu jer nas samo to drži u borbi za Evropu. Trenutno se nalazimo na poziciju koja nas vodi u Evropu i ne mislimo to ispustiti do kraja", rekao je Varešanović pa nastavio:

"Mi razmišljamo samo o mjestu koje vodi na evropsku scenu, da li je to druga ili treća pozicija, time nismo opterećeno. Nama je bitno da odemo u Evropu, a kao što sam rekao, tu se nalazimo i želimo to zadržati, ali nismo opterećeni drugim mjestom. Pobjeda protiv Zrinjskog je velika za nas, protiv ekipe koja ne zna za poraz, a mi smo im nanijeli prvi poraz i to kada mi je bilo najslađe. To je prošlost, nećemo se vraćati na to i nama je najvažnija utakmica protiv Širokog, da budemo na nivou, da pružimo dobru utakmicu i ostvarimo pobjedu. Protiv Tuzla Cityja nismo bili na nivou na kojem smo bili i nadam se da ćemo popraviti utisak."

Varešanović je nakon toga rekao da će imati manjih problema sa sastavom jer ima povrijeđenih igrača, ali da vjeruje da će svi oni koji istrče na teren dati svoj maksimum kako bi ostvarili novu pobjedu.

"Imamo danas još jedan trening, imamo određenih problema i rovitih igrača, tri igrača nisu trenirala od utakmice s Tuzlom, tako da ćemo se danas odlučiti i napraviti ekipu za sutrašnju utakmicu. Nadam se da ćemo pogoditi sa sastavom, a ja vjerujem da će igrači koji izađu dati svoj maksimum da opravdamo očekivanja, ostvarimo novu pobjedu, produžimo niz i ostanemo na poziciji koja vodi u Evropu", rekao je Varešanović.

Široki Brijeg je trenutno četvrti na tabeli s bodom manje od trećeplasiranog Sarajeva, a sutrašnji meč se igra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:30 sati.