Nezaustavljivi Englez
77

Vardy poslije Vardyja: Napadač Leicestera lovi vlastiti rekord i mjesto u historiji

F. Z.
Jamie Vardy (Foto: EPA-EFE)
Jamie Vardy (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Leicester Cityja u ovim trenucima igraju susret 16. kola engleskog Premiershipa na gostujućem terenu kod Aston Ville, a Lisice nakon pola sata igre imaju vodstvo rezultatom 1:0.

Jedini pogodak za Leicester postigao je najbolji strijelac ekipe Jamie Vardy. Engleski napadač postigao je pogodak na osmoj uzastopnoj utakmici Premiershipa.

Posljednji put u Premiershipu takav niz vidjeli smo 2015. godine. Vardy je i tada bio u centru pažnje. U novembru 2015. godine Vardy je na 11. uzastopnoj utakmici Premiershipa postigao pogodak i tako postavio rekord.

Može li fantastični Englez srušiti vlastiti rekord? Saznat ćemo u "najluđem" mjesecu Premiershipa, kada nas očekuje veliki broj utakmica u jednoj od najjačih liga na svijetu.

Ruud van Nistelrooy je 2003. godine na deset uzastopnih utakmica postizao golove, dok je 2002. to uradio na osam uzastopnih utakmica. Daniel Sturridge je 2014. godine također na osam uzastopnih utakmica postizao golove, a sada je to napravio Vardy u tekućoj sezoni i tražit će priliku da nastavi niz u narednim utakmicama.

Sljedeći duel Leicester igra kući s Norwichom, potom gostuje Manchester Cityju i dočekuje Liverpool.