HNL
16

Varaždin se poigrao s Hajdukom i šokirao Splićane na njihovom Poljudu

K. H.
Foto: Milan Sabić/PIXSELL
Foto: Milan Sabić/PIXSELL
Ekipa Hajduka doživjela je šokantan poraz od Varaždina na svom Poljudu rezultatom 3:2 u susretu 29. kola Hrvatske nogometne lige.

Od prve minute Varaždin je hrabro zaigrao protiv Hajduka, a plod takve igre stigao je u 19. minuti. Bivši nogometaš Sarajeva Nihad Mujakić je pogriješio, dodao loptu u noge protivničkom igraču, a u nastavku akcije Drožđek pogađa za 0:1.

Samo pet minuta nakon toga, Mamić pogađa za 2:0 i donosi veliku prednost svom timu, da bi potop Hajduka u prvom poluvremenu i sjajnu igru svog tima krunisao Drožđek golom za 0:3. Na poluvremenu, trener Hajduka Igor Tudor odlučio je izvesti Mujakića.

Hajduk je u nastavku zaigrao puno bolje i imao je bolje situacije ispred gola Varaždina, ali osim dva pogotka koja su postigli, a kojima su ublažili poraz, nisu mogli uraditi ništa više. Pogotke za Splićane postigli su Vušković i Caktaš.

Nakon ovog poraza, Hajduk ostaje na drugom mjestu u HNL-u s istom brojem bodova kao i Rijeka koja tek treba igrati svoj meč 29. kola, dok je Varaždin još uvijek u zoni ispadanja sa 21 bodom, jedan manje od Istre koja je sa 2:0 bila bolja od Intera.