Sudije neodlučne
4

VAR provjera u Srbiji kakva se ne pamti: Trajala je "vječnost" i mogla bi biti rekordna

H. H.
Foto: Screenshot / Arena Sport / Telegraf.rs
Foto: Screenshot / Arena Sport / Telegraf.rs
Na utakmici srbijanske lige između Radnika iz Surdulice i Spartaka iz Subotice viđena je nevjerovatna scena kada je sporna situacija pregledana uz VAR nevjerovatnih 13 minuta.

Na taj način ova sporna situacija je postala ozbiljan kandidat za najduže gledanje VAR snimka od kako je on uveden širim svijeta, a za sve je kriv ofsajd od nekoliko milimetara na koji se sumnjalo.

U 58. minuti mrežu Spartaka iz Subotice poslije odbijene lopte zatresao je Vukašin Bogdanović, nakon čega je sudija Momčilo Marković pokazao da ipak postoji nešto što mora da se provjeri u VAR sobi.

Sporan momenat je bio kada je Bogdanović krenuo ka lopti, nakon što se ona odbila od golmana tima iz Subotice. Milan Stefanović i Dušan Pančić provjeravali su ispravnost pogotka, ali su poslije šest, sedam minuta odlučili da pozovu Markovića, pošto nisu mogli da procijene situaciju.

Glavni sudija meča je pogledao situaciju, a onda je uslijedila višeminutna "rasprava", da bi na kraju gol ipak bio priznat.

Meč je nastavljen tek u 71. minutu, pa su zato odlučili da po isteku regularnih 90 minuta, naknadno vrijeme bude 14 minuta.

Inače, susret je završen pobjedom domaćeg tima rezultatom 2:0.