Vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo: Ken Choo imenovan u Upravni odbor

Klix.ba
19.12.2015. u 14:58
0
10
Vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo: Ken Choo imenovan u Upravni odbor
0
Vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo: Ken Choo imenovan u Upravni odbor Foto: fksarajevo.ba
Danas je održana vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo, na kojoj su prisutni delegati donijeli odluke o restrukturiranju upravljačkih organa kluba, te izmjenama i dopunama statuta kluba.
U skladu sa odlukama današnje sjednice Skupštine, u Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo imenovan je Ken Choo, generalni menadžer partnerskog kluba Sarajeva, Cardiff Cityja iz Velsa i izvršni direktor belgijskoj prvoligaša KV Kortrijk, klubove, koji su pod vlasništvom većinskog vlasnika upravljačkih prava u Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo, Vincenta Tana.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo od danas godine broji sedam članova i to: predsjednik Edis Kusturica, potpredsjednik Elvir Kantardžić, te članovi Lim Meng Kwong, Ken Choo, Davud Zahirović, Hajrudin Kapetanović i Elvir Krajina.

Feđa Kusturica, koji je u prethodnom periodu obnašao dužnost potpredsjednika kluba, imenovan je za člana Nadzornog odbora, u kojem se pored njega nalaze i predsjednik Nadzornog odbora Alen Hujić, te član Irhad Kovačević.

Funkcije predsjednika i podpredsjednika Skupštine FK Sarajevo i u narednom periodu obnašat će Maid Delić, odnosno Avdo Salihbegović.


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: